Vizită arhierească la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia

În data de 4 noiembrie a.c., Părintele Arhiepiscop Irineu a poposit la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. Cu acest prilej, Arhipăstorul nostru s-a întâlnit cu elevii clasei a XII-a B, din cadrul secției Filologie.

Vineri, 4 noiembrie 2022, de la ora 10.00, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu a efectuat o vizită pastorală la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” din Alba Iulia. Chiriarhul nostru, însoțit de către părintele profesor Eugen Pintea, directorul unității de învățământ, s-a întâlnit cu elevii clasei a XII-a B, din cadrul secției Filologie (diriginte: prof. Felicia Todoran). Cu acest prilej, Întâistătătorul Eparhiei noastre le-a adresat tinerilor teologi cuvinte folositoare de suflet, îndemnându-i să ducă o viață curată și bineplăcută lui Dumnezeu.

Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia a fost înființat în anul 1991, reprezentând una dintre instituțiile de învățământ de elită ale orașului Marii Uniri. Având ca plan general de activitate formarea conștiinței duhovnicești a viitorilor preoți și profesori de Religie, Seminarul Teologic albaiulian urmărește, totodată, pregătirea de ansamblu a tinerilor teologi, planul de învățământ cuprinzând atât discipline teologice, cât și discipline laice. Începând cu anul 2013, director al Seminarului „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia este părintele prof. dr. Eugen Pintea.

Share