Vizită arhierească la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia

Pe data de 31 ianuarie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a poposit la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. Cu acest prilej, Arhipăstorul nostru s-a întâlnit cu elevii clasei a XI-a C, specializarea Științe sociale.

Marți, 31 ianuarie 2023, de la ora 10.00, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a efectuat o vizită pastorală la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” din vechea Cetate a Bălgradului. Întâistătătorul Eparhiei noastre s-a întâlnit cu elevii clasei a XI-a C, specializarea Științe sociale, ocazie cu care le-a vorbit despre valorile și principiile Evangheliei și despre trăirea vieții în Hristos. Totodată, Ierarhul Alba Iuliei le-a oferit tinerilor elevi îndemnuri concrete despre felul în care se pot menține sănătoși din punct de vedere spiritual și din punct de vedere trupesc.

Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” din Alba Iulia a fost înființat în anul 1991, reprezentând una dintre instituțiile de învățământ de elită ale municipiului reședință de județ. Având ca plan general de activitate formarea conștiinței duhovnicești a viitorilor preoți și profesori de Religie, Seminarul Teologic albaiulian urmărește, totodată, pregătirea de ansamblu a tinerilor teologi, planul de învățământ cuprinzând atât discipline teologice, cât și discipline laice. Începând cu anul 2013, director al Seminarului „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia este părintele prof. dr. Eugen Pintea.

Share