Vizită pastorală la Aşezămintele sociale „Sfânta Maria” şi „Sfânta Ana” din municipiul Alba Iulia

În data de 15 iulie a.c., Părintele Arhiepiscop Irineu a efectuat o vizită pastorală la Aşezămintele sociale „Sfânta Maria” şi „Sfânta Ana” din municipiul Alba Iulia. Cele două centre se află sub atenta coordonare a părintelui protopop Teofil Slevaș.

Joi, 15 iulie 2021, zi în care facem pomenirea Sfinților Mucenici Chiric şi Iulita, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Aşezămintele sociale „Sfânta Maria” şi „Sfânta Ana” din municipiul Alba Iulia. Începând cu ora 10.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre a efectuat o vizită pastorală la cele două centre sociale aflate sub atenta coordonare a părintelui Teofil Slevaș, protopop al Alba Iuliei. Cu acest prilej, Ierarhul nostru s-a întâlnit cu beneficiarii acestor așezăminte, adresându-le cuvinte de folos și sfaturi duhovnicești.

În cuvântul rostit cu prilejul vizitei pastorale efectuate la cele două așezăminte sociale, Părintele Arhiepiscop Irineu a spus: „Ne aflăm astăzi într-un loc unde inocenţa se îmbină armonios cu suferinţa sfinţitoare. Din acest spaţiu, în care e prezent Dumnezeu, sfinţenia iradiază până în depărtări, spre folosul nostru. Îi fericesc pe cei care lucrează în aceste aşezăminte. Ei Îl slujesc pe Hristos Însuşi, Care Se identifică întru totul cu aceşti copii nevinovaţi ce poartă în trupul lor semnul crucii, stigmatul suferinţei”.

Casele de tip familial „Sfânta Maria” și „Sfânta Ana” din Alba Iulia fac parte, începând cu anul 2012, din cadrul Asociației „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” – filiala Totoi. Aici, copii cu dizabilități de ordin psihic primesc hrană, îngrijire, găzduire personalizată și asistență medicală de specialitate. Scopul acestui centru social este de a contribui la integrarea tinerilor în societate, precum și la dezvoltarea comunicării și a recuperării lor. De asemenea, beneficiarilor le este asigurată supraveghere permanentă, consiliere logopedică, psihologică sau psihiatrică, copiii fiind integrați în învățământul destinat persoanelor cu dizabilități.

Share