Vizită pastorală la Locuinţa maxim protejată pentru persoane adulte cu dizabilităţi din Cricău

La data de 18 august a.c., Întâistătătorul Eparhiei noastre a efectuat o vizită pastorală la Locuinţa maxim protejată pentru persoane adulte cu dizabilităţi din Cricău. Arhipăstorul nostru le-a oferit daruri beneficiarilor și personalului Centrului, adresându-le totodată cuvinte de mângâiere și sfaturi duhovnicești.

Vineri, 18 august 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Locuinţa maxim protejată pentru persoane adulte cu dizabilităţi din Cricău. De la ora 12.00, Ierarhul nostru, însoțit de părintele Nicolae Ignat, consilier social-misionar în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, a efectuat o vizită pastorală la acest așezământ aflat în rețeaua socială a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop Irineu le-a oferit daruri beneficiarilor și personalului Centrului, adresându-le totodată cuvinte de mângâiere și sfaturi duhovnicești.

Locuinţa maxim protejată pentru persoane adulte cu dizabilităţi din Cricău a fost preluată de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în luna iulie 2021, funcționând sub coordonarea asistentului social Georgiana Șuluțiu. Activitatea desfășurată în cadrul așezământului este una complexă, oferind celor șapte beneficiari o gamă largă de servicii sociale, medicale, consiliere spirituală, toate aducând siguranță și alintare persoanelor ocrotite aici.

Share