Vizită pastorală la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Cetatea Alba Iuliei

În data de 11 aprilie 2024, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a fost prezent la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. Ierarhul nostru s-a întâlnit cu elevii secției Teologie Pastorală, clasele IX-XII, cărora le-a adresat cuvinte ziditoare de suflet și sfaturi duhovnicești.

Joi, 11 aprilie a.c., de la ora 10.00, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a efectuat o vizită pastorală la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” din Cetatea Marii Uniri. Întâistătătorul Eparhiei noastre, însoțit de părintele profesor drd. Ioan Nistor, directorul unității de învățământ, s-a întâlnit cu elevii secției Teologie Pastorală, clasele IX-XII. Prin vizitele periodice pe care le efectuează la şcolile teologice din Eparhia Alba Iuliei, Chiriarhul nostru se îngrijeşte îndeaproape de formarea şi fortificarea spirituală a tinerelor generații de elevi și studenți.

Cu prilejul acestor întâlniri, Ierarhul nostru le-a adresat tinerilor îndemnuri ziditoare de suflet și cuvinte duhovnicești. De asemenea, Arhipăstorul Alba Iuliei le-a vorbit elevilor seminariști despre patronii spirituali ai claselor lor, îndemnându-i să le urmeze exemplul de viețuire sfântă. Aflându-se în mijlocul elevilor clasei a XII-a, Părintele Arhiepiscop Irineu i-a îndemnat să se pregătească temeinic pentru examenul de Bacalaureat și pentru sesiunile de admitere la unitățile de învățământ superior. Totodată, Chiriarhul nostru le-a oferit în dar elevilor aflați în anul terminal numeroase volume de teologie din biblioteca personală.

Share