Ziua Armatei Române, sărbătorită la Alba Iulia

Ziua Armatei Române a fost celebrată în mod solemn la Alba Iulia, marți, 25 octombrie 2022. Cu acest prilej, a fost oficiată slujba Parastasului de către un sobor de preoți.

Marți, 25 octombrie 2022, la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia, a fost sărbătorită Ziua Armatei Române. Manifestările au debutat la ora 10.00, cu intonarea Imnului național al României. Apoi, a fost oficiată slujba Parastasului de către un sobor de preoți, în fruntea căruia s-a aflat părintele protopop Teofil Slevaș. În continuare, comandantul Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”, colonel Marcel Domșa, a rostit o alocuțiune în care a evidențiat semnificația Zilei Armatei Române. La final, au fost depuse coroane și jerbe de flori la monumentul închinat eroilor.

La eveniment au luat parte oficialități centrale și locale, dintre care amintim pe Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba, Nicolae Albu, Prefectul Județului Alba, și Prof. univ. dr. Daniel Breaz, Rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. De asemenea, au fost prezenți membri ai Unităților Militare (MApN și MAI) din Garnizoana Alba Iulia, cadre militare în rezervă și retragere și numeroși elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Share