Acțiune a Biroului pentru Viață al Eparhiei Alba Iuliei, de Ziua Internațională a Femeii

În cadrul acțiunilor derulate în luna martie, declarată Luna pentru Viață în Patriarhia Română, în data de 8 martie 2022, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii, Biroul pentru Viață al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei a oferit pacientelor Spitalului Județean de Urgență Alba felicitări confecționate de beneficiarii Centrului de zi pentru persoane cu dizabilități „Sfântul Meletie” din Alba Iulia.

Prin această acțiune, am reușit să oferim o îmbrățișare caldă, o vorbă de încurajare și să punem un zâmbet pe chipul femeilor aflate în suferință, în special al celor aflate pe secțiile Oncologie și Ginecologie – care au avut prilejul să își spună „of-ul”, să fie ascultate –, dar și al proaspetelor mămici care, în luna mărțișorului, au primit cel mai frumos cadou: un bebeluș.

Dincolo de mângâierea unei vorbe bune și de ameliorarea adusă prin tratamentele medicale, pacienții își pun speranța în Dumnezeu, „Doctorul sufletelor și al trupurilor”. Biserica Ortodoxă se roagă pentru cei aflați în suferință, iar Sfinții Tămăduitori și Sfinții Doctori fără de arginți mijlocesc necontenit pentru îndepărtarea bolilor și a suferințelor din popor.

 

Tabita Botoi
Coordonator al Centrului de informare și consiliere pre și post avort „Pro Vita” Alba Iulia

Share