Acțiune de donare de sânge în protopopiatele Târgu-Mureș și Târnăveni

Un grup de clerici și credincioși din protopopiatele Târgu-Mureș și Târnăveni au participat la o nouă acțiune de donare de sânge. Campania derulată în această zi reprezintă una dintre numeroasele acțiuni la care iau parte preoții din județele Alba și Mureș.

Joi, 2 decembrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, protopopiatele Târgu-Mureș și Târnăveni au organizat o acțiune comună de donare de sânge. Cu acest prilej, la Centrul de Transfuzie Sanguină din municipiul Târgu-Mureș, 60 de clerici și credincioși din cuprinsul celor două protoierii au donat sânge, venind astfel în sprijinul celor aflați în suferință, în contextul crizei rezervelor sanguine la nivelul județului Mureș.

Acțiunea derulată în această zi reprezintă una dintre numeroasele campanii de donare de sânge la care iau parte clericii și credincioșii din județele Alba și Mureș. Astfel, în contextul Postului Nașterii Domnului, este continuat demersul programului „Donează sânge, salvează vieți”, inițiat cu implicarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, urmând ca această chemare să fie extinsă în viitor spre un număr mai mare de persoane care, la rândul lor, sunt îndemnate stăruitor să doneze sânge la centrele de transfuzie aflate în apropiere.

Share