Acţiune de donare de sânge în protopopiatul Sebeș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu, joi, 12 august 2021, la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, mai mulți preoți și credincioși din protopopiatului Sebeș, mânați de dragostea către aproapele, au donat sânge.

În această perioadă de post, Biserica noastră dreptslăvitoare cheamă, în mod deosebit, la Împărtășirea cu Trupul și Sângele lui Hristos, iar creștinii, într-o mare măsură, se cuminecă. Mântuitorul s-a dat pildă vie pentru cuvântul Său: „Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să şi-l pună pentru prietenii săi” (Ioan 15, 13), vărsându-Și sfântul sânge pe Cruce. Noi, creștinii, rar suntem chemați să ne jertfim viața pentru cineva la modul real, însă ne putem arăta dragostea față de aproapele printr-o mică jertfă, și anume prin donarea de sânge.

Cercetătorii în domeniul medical încurajează ca orice om sănătos să devină un donator consecvent, frecvența maximă fiind de 5 donări pe an la bărbați și de 4 donări pe an la femei. Organismul are parte de beneficii multiple, însă cel mai important este faptul că unora le este vital sângele nostru. Doctorul sufletelor și al trupurilor să le dăruiască sănătate celor în suferință, ascultând rugăciunile Preacuratei Sale Maici, „că noi, păcătoșii, nu avem altă izbăvire către Dumnezeu în nevoi și în necazuri”.

 

Pr. Mihai Claudiu Roșca
Secretar al Protopopiatului Sebeș

Share