Acțiune de ecologizare desfășurată în parohia Sânpetru de Câmpie

Vineri, 30 septembrie 2022, parohia Sânpetru de Câmpie, protopopiatul Luduș, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Sfântul Petruˮ și Primăria comunei Sânpetru de Câmpie, a organizat o amplă acțiune de ecologizare a spațiilor publice. Activitatea, care a reunit peste 250 de elevi, preșcolari și cadre didactice, a constat în colectarea deșeurilor din spațiile publice și de pe străzile principale ale comunei.

Acțiunea a urmărit responsabilizarea oamenilor și în special a tinerilor cu privire la menținerea unui mediu înconjurător sigur și curat, protejarea naturii, preum și aprecierea acesteia ca dar al lui Dumnezeu pentru această viață pământească. „De aceea, noi, cei care suntem botezaţi în numele Preasfintei Treimi, trebuie să ne comportăm în lume binecuvântând şi sfinţind locul în care trăim, având o grijă deosebită pentru creaţia lui Dumnezeu. Totodată, multele noastre păcate, care sunt o poluare a sufletului, determină adesea şi o poluare a creaţiei. Este o legătură între sufletul păcătos şi natura profanată de omul lacom de înavuţire şi care nu este responsabil pentru darurile primite de la Dumnezeu ca să le cultive şi să le transmită şi generaţiilor viitoare” (Patriarhul Daniel).

Cu aceste gânduri și cu îndemnul spre o curățire și duhovnicească a sufletului, cei mai mici au fost recompensați cu dulciuri, iar cei mai mari au primit câte un „Îndreptar pentru spovedanie”. Acțiunea a avut loc sub coordonarea părintelui Robert-Gelu Belean, a doamnei director Diana Ana Pintecan și a administrației locale, reprezentată de domnul primar comunei Sânpetru de Câmpie, Spiru Șerban Crăciun, în colaborare cu cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale.

 

Dorin Grama

Share