Acțiune de întrajutorare a elevilor din parohia Ungurei, Protopopiatul Sebeș

O nouă acțiune de întrajutorare a elevilor s-a desfășurat săptămâna aceasta în parohia Ungurei, protopopiatul Sebeș, beneficiari fiind cei 24 de elevi ai claselor primare din cadrul școlii din localitate.

Prin grija doamnei învățătoare Roșca Delia Cristina, a părintelui paroh Vasile Dănilă și a unor oameni de bine din Alba Iulia, cei 24 de elevi ai claselor primare de la Școala din Ungurei au primit rechizite școlare, atât de necesare în împlinirea sarcinilor didactice. Ajutorarea celor aflați în nevoi reprezintă un exercițiu al dragostei față de aproapele, după cum îndeamnă Apostolul Pavel în Epistola către Galateni: „Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi aşa veţi împlini legea lui Hristos” (Galateni 6, 2).

Pe lângă rechizitele școlare, donatorii s-au îngrijit să ofere copiilor jucării și haine care vor fi distribuite ulterior, în funcție de necesități, de către părintele paroh, care are o activitate filantropică constantă în acest sens. În vremuri dificile din punct de vedere economic, cei aflați în lipsuri materiale suferă cel mai mult, însă dragostea celor ce au primit bunăstarea în dar de la Dumnezeu se revarsă asupra tuturor, aducând mângâiere și bucurie.

Îi felicităm pe toți acești oameni de bine și îi îndemnăm să repete acest gest nobil al dăruirii ori de câte ori au posibilitatea, aducând zâmbete pe chipul copiilor.

 

Pr. Mihai Claudiu Roșca

Secretar al Protopopiatului Ortodox Sebeș

Share