Acțiune a tinerilor ascoriști albaiulieni, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, voluntarii ASCOR Alba Iulia au fost prezenți la Așezământul pentru persoanele vârstnice „Sfântul Apostol Andrei” din Bărăbanț, oferind flori doamnelor care lucrează sau care sunt îngrijite aici.

În data de 8 martie, zi dedicată femeii, voluntarii ASCOR Alba Iulia au inițiat o activitate prin care au oferit o floare pentru viață, profitând de prilejul de a spune „mulțumesc” tuturor celor care creează prin iubire. Astfel, cu prilejul acestei zile deosebite, tinerii ascoriști au dăruit câte o floare femeilor care sunt îngrijite în cadrul Așezământului pentru persoanele vârstnice „Sfântul Apostol Andrei” din Bărăbanț și doamnelor care lucrează în cadrul centrului respectiv. Așadar, aflându-ne în luna Martie, o lună dedicată vieții, alături de primele raze de soare, gestul tinerilor ascoriști a fost acela de a aduce primele semne ale primăverii în inimile tuturor.

Așezământul pentru persoane vârstnice „Sfântul Apostol Andrei” din Bărăbanț funcționează în cadrul Asociației „Sfântul Apostol Andrei” din localitate, filială a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, fiind coordonat de către părintele Mihai Țârău. Așezământul este format din două Centre rezidențiale pentru persoane vârstnice, în cadrul cărora sunt îngrijite 36 de persoane. Cele două module oferă beneficiarilor cazare, hrană, medicamentație, îngrijire corporală, activități de recreere și sprijin duhovnicesc. De asemenea, după caz, vârstnicii încadrați în anumite grade de dependență beneficiază de supraveghere specială.

Foto credit: Daniel Andreika

Share