Acțiunea „Jandarm pentru o zi”, dedicată copiilor ocrotiți în centrele sociale și educaționale din Eparhia Alba Iuliei

Joi, 1 septembrie 2022, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Avram Iancu” Alba a marcat împlinirea a 129 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Rurale. Evenimentul s-a dorit a fi unul dedicat copiilor aflaţi în centre sociale şi educaţionale ale Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Un număr de 12 de copii de la Casa de tip familial „Sfântul Andrei” din Vingard şi 16 copii de la Centrul educaţional „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia au petrecut câteva ore în compania jandarmilor la Parcul de Aventură „Dynamis” din Alba Iulia, unde a fost organizat un punct de informare şi un stand de prezentare al Jandarmeriei Alba.

Cei mici au fost informaţi de jandarmi cu privire la acţiunile pe care le desfăşoară şi s-au bucurat de mai multe ateliere organizate cu această ocazie. Pe această cale, numeroși voluntari de la Asociaţia „Emanoil” din Alba Iulia i-au mobilizat pe cei mici într-un atelier tactic de tir cu arcul, iar jandarmii de la detaşamentul mobil le-au prezentat tehnica auto şi echipamentele de intervenţie.

Deliciul celor mici au fost atât exerciţiile demonstrative cu câinii de serviciu, cât şi exerciţiile interactive şi demonstrative de autoapărare. De asemenea, jandarmii montani au executat un exerciţiu de prim ajutor şi le-au prezentat copiilor mijloacele şi materialele de intervenţie în domeniul alpinismului, parcurgând alături de ei traseul interactiv de traversare tiroliană.

La finalul activităților, domnul Inspector Șef Locotenent-colonel Tudor-Gheorghe Pașca le-a înmanat celor mici diploma de participare „Jandarm pentru o zi”, mulțumindu-le pentru prezență și implicare. Astfel, organizatorii și membrii Jandarmeriei și-au exprimat dorința de a organiza activitatea și în anul viitor. Pe această cale, se cuvin mulțumiri partenerilor, respectiv Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, voluntarilor de a la Parcul de Aventură „Dynamis” și voluntarilor Asociației „Emanoil”.

Share