Activități educative și recreative desfășurate de către elevii Școlii Gimnaziale „Nicolae Drăgan” din Galda de Jos la Centrul misionar de tineret Cetea

În Duminica a 7-a după Paști, când Biserica noastră a făcut pomenirea Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic, la Centrul de tineret de la Cetea au fost organizate o serie de activități pentru elevii din comuna Galda de Jos. Evenimentul a fost rodul cooperării dintre Primăria Galda de Jos, Școala Gimnazială „Nicolae Drăgan” din localitate și Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei.

Programul zilei a debutat cu săvârșirea Dumnezeieștii Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur. La finalul slujbei, copiii, cadrele didactice și autoritățile locale prezente la eveniment au primit ca amintire cruciulițe și icoane cu ocrotitorul spiritual al centrului.

După servirea mesei, sub coordonarea doamnei profesoare Nicoleta Goia, directorul Școlii Gimnaziale „Nicolae Drăgan” din Galda de Jos, și a doamnei profesoare Călina Lațiu, copiii au efectuat o drumeție la Cascada „Băile Romane” din apropierea centrului de tineret.

La întoarcere, au fost antrenați într-o serie de jocuri educative și distractive, care au avut ca scop sporirea unor abilități motrice și a încrederii în sine, dezvoltarea capacității de a relaționa și a activa în cadrul unei echipe, precum și cea de a-și asuma responsabilități specifice vârstei.

La Centrul de tineret „Sfântul Ioan Valahul” de la Cetea se organizează periodic astfel de evenimente spre folosul tinerilor și al copiilor. Pe durata verii, aici se desfășoară tabere de pictură, mozaic și artă fotografică, de orientare turistică și educație ecologică, de tradiții și meșteșuguri populare românești.

Pr. Cristian Rațiu

Share