Activități recreative în cadrul Centrului de zi „Sfântul Mina” din Luduș

În perioada vacanței de vară, în cadrul Centrului de zi „Sfântul Mina” din Luduș, copiii au avut parte de activități care le-au adus un strop de bucurie în suflete. S-au desfășurat activități educative, recreative, de socializare, pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă și dezvoltare personală. În cadrul acestora, copiii și-au exersat talentul, confecționând echipamentul de lucru și demonstrând calități de mici bucătari. Aceștia, sub îndrumarea doamnei învățătoare Maria Szabo, au pregătit meniul unei zile ce a constat în prepararea unei delicioase pizza.

Doamna psiholog Anca Făgărăşan i-a ajutat pe copii să-şi identifice și controleze emoțiile, prin antrenarea în diferite jocuri și exerciții de dezvoltare personală, ce s-au desfășurat atât individual, cât și la nivel de grup.

Totodată, din cadrul activităților nu au lipsit cele educativ-religioase. Părintele coordonator Viorel Cengher le-a explicat celor prezenți diferențele dintre o icoană autentică și un tablou religios, le-a vorbit despre preacinstirea Maicii Domnului și despre importanța postului și a rugăciunii în viața creștinului, participând și rugându-se împreună la Paraclisul Maicii Domnului.

Elevii și-au îmbogăţit cultura generală cu multe informații despre Franţa şi limba franceză, cu ajutorul doamnei profesor Mihaela Florea. Au vizitat Fabrica de sticlă de la Bogata de Mureş, unde copiilor li s-a prezentat procesul de fabricare a sticlei, iar la finalul vizitei, cu mult entuziasm, fiecare copil a fost ajutat la confecţionarea unui ornament din sticlă, pe care l-a primit cadou.

De asemenea, pe lângă activităţile planificate zilnic, fiecare copil a propus o activitate proprie, care s-a desfăşurat în cadrul grupului, sub supravegherea doamnei învăţătoare.

Misiunea Centrului de zi pentru copii „Sfântul Mina” din Luduș este de a preveni abandonul și eșecul școlar, prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activități educative, de îngrijire personală, recreere-socializare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, dar și de orientare școlară. Se urmărește respectarea unor principii și strategii didactice prin care elevilor le sunt transmise valorile morale creștine și se formează o conduită socială responsabilă.

Preot Viorel Cengher

Share