În perioada vacanței de vară, în cadrul Centrului de zi „Sfântul Mina” din Luduș, copiii au avut parte de activități care le-au adus un strop de bucurie în suflete. S-au desfășurat activități educative, recreative, de socializare, pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă și dezvoltare personală. În cadrul acestora, copiii și-au exersat talentul, confecționând echipamentul de lucru și demonstrând calități de mici bucătari. Aceștia, sub îndrumarea doamnei învățătoare Maria Szabo, au pregătit meniul unei zile ce a constat în prepararea unei delicioase pizza.
Doamna psiholog Anca Făgărăşan i-a ajutat pe copii să-şi identifice și controleze emoțiile, prin antrenarea în diferite jocuri și exerciții de dezvoltare personală, ce s-au desfășurat atât individual, cât și la nivel de grup.
Totodată, din cadrul activităților nu au lipsit cele educativ-religioase. Părintele coordonator Viorel Cengher le-a explicat celor prezenți diferențele dintre o icoană autentică și un tablou religios, le-a vorbit despre preacinstirea Maicii Domnului și despre importanța postului și a rugăciunii în viața creștinului, participând și rugându-se împreună la Paraclisul Maicii Domnului.
Elevii și-au îmbogăţit cultura generală cu multe informații despre Franţa şi limba franceză, cu ajutorul doamnei profesor Mihaela Florea. Au vizitat Fabrica de sticlă de la Bogata de Mureş, unde copiilor li s-a prezentat procesul de fabricare a sticlei, iar la finalul vizitei, cu mult entuziasm, fiecare copil a fost ajutat la confecţionarea unui ornament din sticlă, pe care l-a primit cadou.
De asemenea, pe lângă activităţile planificate zilnic, fiecare copil a propus o activitate proprie, care s-a desfăşurat în cadrul grupului, sub supravegherea doamnei învăţătoare.
Misiunea Centrului de zi pentru copii „Sfântul Mina” din Luduș este de a preveni abandonul și eșecul școlar, prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activități educative, de îngrijire personală, recreere-socializare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, dar și de orientare școlară. Se urmărește respectarea unor principii și strategii didactice prin care elevilor le sunt transmise valorile morale creștine și se formează o conduită socială responsabilă.
Preot Viorel Cengher