Activitățile tinerilor din cadrul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș în contextul tematicii „Sărbătorile copilăriei – Bunătatea sufletului de copil”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, în perioada 25 mai - 5 iunie 2021, în toate așezămintele sociale din cadrul Eparhiei noastre, s-au desfășurat o serie de evenimente, în care au fost implicați toți copiii și tinerii ocrotiți în sistemul de protecție al copilului.

La Ocna Mureș, copiii din cadrul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” au fost foarte activi în această perioadă, marcând: Ziua Mondială a dansului Lindy Hop  (26 mai), Ziua Internațională a Susținătorilor Păcii (29 mai), Ziua Internațională a Copilului (1 iunie), Ziua internațională a gogoșilor (3 iunie), Ziua Mondială a Mediului (5 iunie), realizând totodată și o expoziție de desene și pictură pe sticlă intitulată „Lumina copilului din noi” (4 iunie), toate lucrările copiilor putând fi vizualizate pe holul Casei de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureș, până în data de 15 iunie.

În toată această perioadă, educatorii au urmărit în mod expres să-i sensibilizeze pe copii, prezentându-le semnificația fiecărei zile internaționale în parte, străduindu-se totodată să le insufle „celor mici” sentimente nobile precum bunătatea, blândețea, răbdarea, iertarea, dar și respectul față de cei din jur și față de mediul înconjurător.

Se cuvine să-i felicităm pe toți copiii participanți care au fost foarte receptivi la mesajele transmise, dar și pe educatorii și colaboratorii noștri din această perioadă: Casa de Cultură „Ion Sângereanu” (prin dir. Liana Stoica), Clubul Copiilor Ocna Mureș (prin prof. Oprea Ioan Florin și Levente Szocs), Liceul Teoretic „Petru Maior” (prin înv. Oprea Martha), educatori din cadrul așezământului Orga Raluca, Koppandi Gyongyi și Onac Anca. Astfel, le mulțumim tuturor pentru implicarea totală, îi felicităm pentru reușita evenimentelor și Îl rugăm pe milostivul Dumnezeu să le răsplătească munca.  

Aşezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş a fost înfiinţat în anul 2003 şi oferă servicii sociale unui număr de 44 de copii ocrotiți în cadrul Casei de Tip Familial şi al Centrului de zi, având parteneri de nădejde Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba și Primăria orașului Ocna Mureș. Tinerii beneficiari sunt sprijiniţi pentru a nu abandona şcoala, pentru a-şi îmbunătăți rezultatele şcolare şi a-şi forma principii şi conduite morale de viaţă. De asemenea, în tot acest timp funcționează și un serviciu de îngrijire la domiciliu pentru persoanele adulte cu dizabilități, în care sunt sprijinite 10 persoane.

 

Asist. soc. Ciprian Orga
Președinte Filantropia Ortodoxă Ocna Mureș

Share