În ajunul Anului Nou, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat slujba Vecerniei mari cu Litie la Catedrala arhiepiscopală

În ajunul Anului Nou, Părintele Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Catedrala Reîntregirii. Începând cu ora 18.00, Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba Vecerniei mari cu Litie, în cadrul căreia au fost rostite cereri și rugăciuni speciale în semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru anul care s-a încheiat.

Joi, 31 decembrie 2020, în ajunul Anului Nou, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul credincioșilor albaiulieni. Începând cu ora 18.00, Arhipăstorul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba Vecerniei mari cu Litie la Catedrala arhiepiscopală. De asemenea, în cadrul slujbei au fost rostite cereri și rugăciuni speciale în semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra noastră în anul care s-a încheiat.

În cuvântul rostit la finalul slujbei, Chiriarhul nostru, evidențiind faptul că viața noastră pământească reprezintă un pelerinaj spre patria cerească, i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să se alipească de Hristos și de Legea Evangheliei Sale. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a subliniat faptul că atașamentul exagerat față de lucrurile pământești ne îndepărtează de scopul adevărat al existenței noastre, mântuirea sufletului, care necesită din partea fiecăruia dintre noi sacrificii și eforturi încordate.

În contextul prelungirii stării de alertă, în care deplasarea în afara domiciliului este interzisă după ora 23.00, dar și ca urmare a recomandărilor speciale emise de autorități pentru perioada de sărbători, rugăciunile specifice rânduielii slujbei de binecuvântare a Noului An – care se săvârșește în mod obișnuit la miezul nopții trecerii dintre ani – au fost rostite în toate bisericile în cadrul slujbei Vecerniei din seara de 31 decembrie.

 

Share