Ambasadorul Republicii Georgia la Bucureşti, în vizită la Patriarhia Română

Excelenţa Sa Nikoloz Nikolozishvili, Ambasadorul Republicii Georgia la Bucureşti, a fost joi în vizită la Patriarhia Română.

În ziua de 20 octombrie 2022, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în audienţă, la Reşedinţa Patriarhală, pe ES domnul Nikoloz  Nikolozishvili, Ambasadorul Republicii Georgia la Bucureşti.

Domnul ambasador a mulţumit Patriarhului României pentru primire, la încheierea mandatului său diplomatic de la Bucureşti, şi a exprimat bucuria că, între importantele realizări din timpul mandatului său, se înscrie şi semnarea, la Bucureşti, a „Declarației privind stabilirea unui Parteneriat Strategic între România și Georgia”, cu prilejul vizitei oficiale în România a Președintelui Georgiei, doamna Salome Zourabichvili (11 octombrie 2022).

Patriarhul României a subliniat bogăţia spirituală, în primul rând cea creştină ortodoxă, a Georgiei şi, în acest sens, a evidenţiat importanţa cultivării şi consolidării cooperării la nivel religios, cultural şi economic între cele două ţări şi Biserici Ortodoxe surori, inclusiv prin promovarea schimburilor de studenţi şi a pelerinajelor.

Totodată, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi domnul ambasador Nikoloz  Nikolozishvili au abordat şi aspecte privind provocările actuale din viaţa comunităţilor georgiene din diaspora, precum şi perspectivele privind viitorul european al Georgiei.

 

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Share