Arhid. Adrian-Sorin Mihalache a conferențiat la Alba Iulia

Arhid. lect. univ. dr. Adrian-Sorin Mihalache a fost invitatul primei conferințe organizate de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români – Filiala Alba Iulia în Postul Nașterii Domnului din acest an. Evenimentul a avut loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, duminică, 19 noiembrie, de la ora 17.00.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în perioada Postului Nașterii Domnului, ASCOR – Filiala Alba Iulia organizează o serie de conferințe duhovnicești. Prima întâlnire a avut loc duminică, 19 noiembrie 2023, începând cu ora 17.00, și s-a desfășurat în Aula Mare „Dumitru Stăniloae” din incinta Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Evenimentul l-a avut ca invitat special pe arhid. lect. univ. dr. Adrian-Sorin Mihalache, cadru didactic universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Sfinția sa a susținut conferința intitulată „«Să cad pe gânduri sau să le strunesc?» Despre meditația creștină, mindfulness și alte câteva practici mintale curente într-o evaluare neuroștiințifică și filocalică”.

La această întâlnire de suflet, Aula Mare „Dumitru Stăniloae” a fost neîncăpătoare pentru publicul numeros care a ales să fie prezent la conferința susținută de către părintele arhid. lect. univ. dr. Adrian-Sorin Mihalache. La eveniment au luat parte părinți profesori, elevi seminariști, studenți teologi, dar și tineri ai altor programe de licență din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. În debutul conferinței, părintele arhid. lect. univ. dr. Răzvan Brudiu, moderatorul evenimentului, a realizat o scurtă prezentare a activității științifice a părintelui arhid. Adrian-Sorin Mihalache, mulțumindu-i pe această cale pentru prezența la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. La rândul său, invitatul întâlnirii și-a exprimat bucuria și recunoștința pentru primirea călduroasă de care a avut parte în orașul Marii Uniri.

Părintele arhid. lect. univ. dr. Adrian-Sorin Mihalache a structurat conferința în cadrul a patru secțiuni. În discursul său, invitatul special al evenimentului a subliniat faptul că fiecare gând al nostru reprezintă o realitate asupra căreia trebuie să reflectăm, în condițiile în care toate marile spiritualități au acordat o atenție sporită gândirii. De asemenea, părintele Adrian-Sorin Mihalache a vorbit despre semnificația atenției și a modului în care aceasta poate spori calitatea vieții umane. Totodată, sfinția sa a atras atenția asupra manierei în care selectăm informația din multitudinea rețelelor de socializare. Nu în ultimul rând, părintele arhid. lect. univ. dr. Adrian-Sorin Mihalache a reliefat beneficiile medicale ale abstinenței alimentare pentru creierul uman, subliniind faptul că persoanele care postesc își îmbunătățesc mecanismele de neurogeneză. La final, a avut loc o sesiune de întrebări, moderată de către reprezentanții ASCOR Alba Iulia.

Părintele arhid. lect. univ. dr. Adrian-Sorin Mihalache este licențiat în matematică și teologie. A absolvit cursuri de master în psihologie, filosofie, teologie, fizică teoretică și medicină psiho-somatică. Sfinția sa este doctor în Filozofie (2011), doctor în Medicină (2023) și doctorand în Teologie Ortodoxă la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București. Moderează emisiunea „Lumina Celui nevăzut” la Trinitas TV și este, de 25 de ani, formator acreditat, desfășurând ateliere experiențiale de cultivare a atenției și a voinței și despre formarea părinților.

Share