Arhipăstorul Alba Iuliei a oficiat slujba de binecuvântare a capelei mortuare din parohia Vinerea I, protopopiatul Sebeș

Pe data de 24 noiembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a noii capele mortuare din parohia Vinerea I, protopopiatul Sebeș. Păstor al comunității credincioșilor de aici este părintele Andrei-Vasile Dănilă.

Joi, 24 noiembrie a.c., în ziua pomenirii Sfinților Mucenici Clement și Petru, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, poposit în mijlocul credincioșilor din parohia Vinerea I, protopopiatul Sebeș. Începând cu ora 17.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre a oficiat slujba de binecuvântare a noii capele mortuare din localitate, edificiu ridicat în decursul anilor 2020-2022.

La finalul slujbei, pentru întreaga osteneală și râvnă apostolică de care a dat dovadă pe parcursul anilor de slujire, părintele Andrei-Vasile Dănilă, preot al parohiei Vinerea I începând cu anul 2017, a fost hirotesit întru iconom. De asemenea, binefăcătorii și truditorii care au contribuit la ridicarea și înfrumusețarea noii capele mortuare din localitatea Vinerea au primit din partea Arhipăstorului nostru Diplome de aleasă cinstire.

Share