Arhipăstorul Alba Iuliei a săvârșit slujba înmormântării pentru părintele Traian Dur

În data de 2 septembrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba înmormântării pentru vrednicul de pomenire părinte Traian Dur. Paroh al comunității credincioșilor dreptslăvitori din parohia Târnăveni III între anii 1996-2018, părintele Traian a trecut la cele veșnice marți, 31 august.

Joi, 2 septembrie a.c., zi în care Biserica noastră face pomenirea Sfântului Mucenic Mamant și a Sfântului Ierarh Ioan Postitorul, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în municipiul Târnăveni din județul Mureș. Începând cu ora 12.00, în biserica „Sfânta Treime” din municipiu, Arhipăstorul nostru, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba înmormântării vrednicului de pomenire părinte Traian Dur, trecut la Domnul în dimineața zilei de marți, 31 august 2021.

La finalul slujbei, Ierarhul nostru, în prezența a numeroși clerici și credincioși, a rostit un vibrant cuvânt de învățătură, urmând ca, apoi, trupul neînsuflețit al părintelui Traian să fie așezat la locul de veșnică odihnă, spre nădejdea învierii și a vieții veșnice. Părintele Traian Dur a fost preot al parohiei Târnăveni III între anii 1996-2018.

 

Dumnezeu să îi facă parte de odihnă veșnică și să îl pomenească întru Împărăția Sa!

Share