Arhipăstorul nostru, prezent în mijlocul credincioșilor din Alba Iulia în ultima săptămână a Postului Adormirii Maicii Domnului

Pe data de 12 august a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a participat la slujba Vecerniei și a Paraclisului Maicii Domnului, oficiată la Catedrala arhiepiscopală. La final, Ierarhul nostru a rostit o meditație duhovnicească.

Vineri, 12 august 2022, în ultima săptămână a Postului Adormirii Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul credincioșilor dreptslăvitori din orașul Marii Uniri. Începând cu ora 18.00, la Catedrala Reîntregirii, Întâistătătorul Eparhiei noastre a participat la slujba Vecerniei și a Paraclisului Maicii Domnului. Cu acest prilej, Chiriarhul Alba Iuliei a rostit o meditație duhovnicească în care a subliniat faptul că Maica Domnului veghează din cer asupra destinelor noastre, participând alături de Mântuitorul Iisus Hristos la soarta de suferință și durere a omenirii.

În finalul cuvântului adresat celor prezenți, Ierarhul nostru a spus: „În lumea aceasta, noi suntem asaltați de viforul ispitelor și tot mai izbiți de tragediile acestei vieți efemere. Dar nu trebuie să ne pierdem curajul, pentru că avem în ceruri o inimă de Mamă care bate la unison cu inima lui Hristos, Fiul ei Preaiubit, și participă alături de El la destinele noastre și e solidară cu El, a cărui cauză e mântuirea și binele tuturor. Să o iubim, așadar, pe Maica Domnului, conștienți că în taina maternității sale plină de bucurie, noi, toți, fiii și fiicele ei de pe acest pământ, găsim izvorul încrederii și al speranței noastre. De aceea, așteptăm cu nerăbdare marele praznic dedicat ei, pentru ca atunci, cu însuflețire, să strigăm: «Bucură-te, ceea ce ești plină de har, care întru Adormirea ta nu ne părăsești»”.

Share