Activitate pentru tinerii din parohiile: Lunca, Lodroman și Valea Lungă

16 Septembrie 2016
Imaginea a fost ștearsă.Cu binecuvântarea I.P.S. Irineu, arhiepiscopul Alba-Iuliei, parohia ortodoxă Lunca, din protopopiatul Blaj a organizat o acțiune pentru tineri, în data de 15 septembrie a.c, de la ora 18.00. În cadrul acestei întâlniri au participat copii din parohiile Lunca, Lodroman și Valea Lungă. Aceștia au fost implicați, alături de preoții lor parohi, la un program de rugăciune ce a constat în citirea de către elevi a rugăciunilor de seară, urmate de o meditație a părintelui Ștefan Mihai, de la parohia Lodroman, asupra felului în care putem să influențăm prin starea noastră lăuntrică buna-dispoziție a celor din jur.

Activitățile au continuat prin proiecția de film rusesc,,În așteptarea lui Iisus”, apreciat în mod deosebit de cei prezenți pentru puternicul mesaj religios pe care acesta îl transmite, micii participanți au avut mai multe intervenții și întrebări pentru preoții prezenți. Seara s-a încheiat prin gustarea dulciurilor și a sucurilor oferite de parohia Lunca. Un feed-back pozitiv am primit din partea domnului Vasile Pușcă, primarul Comunei Valea Lungă și a doamnei Călina Comșa, directoarea Școlii Gimnaziale Ion Bianu din Valea Lungă, prezenți și ei la acest eveniment, care au considerat că astfel de activități cu tinerii sunt foarte beneficice, fiind necesară încheierea de protocoale de colaborare între școală și parohiile din comună. Gazda acestei seri, părintele Nicolae Blaga a mulțumit celor implicați, tineri și preoți și părintelui protopop Ovidiu Pop, pentru inițierea acestei activități.

Acțiunea cu tinerii organizată de parohia Lunca se înscrie în seria de evenimente cultural-educative şi religioase dedicateanului “2016 - Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox”și se înscrie în planul de activități pe anul 2016 al Grupului de inițiativă al Protopopiatului Blaj.

Protopop,

Pr. Ovidiu Pop
Share