Simpozion Internațional al Cercetătorilor în Noul Testament

29 Septembrie 2016
În această perioadă, începând din 26 septembrie și până mâine, 30 septembrie 2016, se află în desfășurare cel de-al VII-lea "Simpozion Internațional al Cercetătorilor în Noul Testament". Lucrările Simpozionului se desfășoară la Moscova. Tema din acest an este "Istoria și teologia în versetele Evangheliei". Organizatorii sunt Societatea Internațională pentru Studierea Noului Testament și Institutul de Studii Superioare "Sfinții Chiril și Metodiu" din Moscova.

La acest simpozion sunt discutate probleme diverse precum domeniul traducerilor Bibliei, dovezile conținute în noile manuscrise ale Sfintei Scripturi, descoperirile arheologice și tradițiile exegezelor biblice ale Sfinților Părinți, atât în contextul lor istoric, cât și în aspectul vieții contemporane a Bisericii creștine.

Aproape 70 de participanți au luat parte la forum, sosiți din cadrul Inițiativei Central Europene, din statele baltice, Bulgaria, Ungaria, România, Macedonia, Polonia, Serbia și, de asemenea, din Statele Unite ale Americii și din Europa de Vest.

În cadrul programului sunt susținute 10 conferințe, de către cercetători proeminenți ai Noului Testament, fiind organizate mai multe secțiuni de lucru, precum și trei seminarii tematice.

Lăcașuri Ortodoxe
Share