Ziua Internațională a Educației marcată la Protopopiatul Târgu Mureș

Imaginea a fost ștearsă.De Ziua Internațională a Educației 5 octombrie Protopopiatul Târgu Mureș în colaborare cu Liga Internațională a Românilor de Pretutindeni, Filiala Mureș,condusă de Profesorul Universitar Dr. Avram Tripon, au organizat prima ediție a manifestării religios-culturale ,,Suntem uniți“.

Manifestarea a debutat miercuri dimineata la Biserica Sfântul Arhanghel Mihail cu o slujbă de Te Deum și un parastas în memoria intelectualilor români de pretutindeni oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Părintele Protopop Olimpiu Zăhan la care au participat elevi din școlile târgumureșene. După amiază, în sala de ședință a Protopopiatului a avut loc Conferința despre unitate, ,,Să fim uniți“ susținută de Preacuviosul Părinte Teodul Libeg starețul Mănăstirii Sânmărtinul de Câmpie.

Evenimentul a fost moderat de către Părintele Protopop Olimpiu Zăhan și domnul Profesor Universitar Avram Tripon. La sfârşitul întâlnirii au avut loc discuții libere pe marginea subiectului și o Agapă frățească.

Share