Lumina Sfântă a venit la Ierusalim la Mormântul Domnului

19 Aprilie 2014
Mii de pelerini aflați la Mormântul Mântuitorului nostru Iisus Hristos din Ierusalim au primit Lumina Sfântă astăzi, 19 aprilie 2014. Sfânta Lumină s-a pogorât la ora 14:18.

Credincioşii împreună cu Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea şi cu un sobor de ierarhi şi preoţi au înconjurat de trei ori Sfântul Mormânt. În timp ce s-a cântat „Lumină lină”, Patriarhul şi-a scos veşmintele şi mitra şi s-a supus percheziţionării pentru a se dovedi că nu are asupra sa nici un dispozitiv cu care să poată aprinde vreo lumânare. Patriarhul îmbrăcat numai în stihar a intrat în Sfântul Mormânt. În interior, Patriarhul a îngenuncheat înaintea dalei de marmură ce acoperă mormântul, pe care se află o candelă neaprinsă şi cărticica cu rugăciunea Luminii Sfinte. Patriarhul a ieşit din Sfântul Mormânt şi a dat Lumina Sfântă preoţilor care aşteptau, precum şi celor de afară.

Sfânta Lumină va fi adusă în țara noastră de o delegație condusă de Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul Episcop Vicar patriarhal și de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Sursa: http://basilica.ro/ [http://basilica.ro/stiri/lumina-sfanta-a-venit-la-ierusalim-la-mormantul-domnului_16405.html]
Share