Şedinţa anuală CAR şi întâlnirea de lucru a Protopopilor din Arhiepiscopia Alba Iuliei

16 Februarie 2017
Imaginea a fost ștearsă.Marţi, 16 februarie 2017, în Sala „Sfântul Ierotei” a Centrului eparhial din Alba Iulia, s-a desfăşurat şedinţa anuală a Adunării Generale a Casei de Ajutor Reciproc a salariaţilor bisericeşti din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei. Lucrările au fost deschise de către Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, care i-a îndemnat pe membrii acestui organism, care face parte din structura Administraţiei eparhiale, să contribuie la buna desfăşurare a activităţilor economice ale acestei nobile eparhii, prin ajutorarea tuturor celor care sunt în nevoi.

După cuvântul Ierarhului, Părintele Arhidiacon Rafael Orzeiu, Consilier economic al Centrului eparhial şi preşedinte al CAR, a prezentat propunerile şi proiectele pentru acest an. În continuare, a avut loc prezentarea raportului cenzorilor şi darea de seamă contabilă. La această şedinţă au participat consilierii eparhiali, cei zece protopopi din eparhie şi câte un membru reprezentant din fiecare protopopiat.

Tot în această zi, în Salonul de oaspeţi al Centrului eparhial, sub preşedinţia Părintelui Arhiepiscop Irineu a avut loc întâlnirea anuală a ierarhului cu cei zece Părinţi Protopopi ai Eparhiei. Înaltpreasfinţia Sa le-a adresat preoţilor un cuvânt de zidire duhovnicească. Apoi, Părinţii consilieri au prezentat câteva aspecte organizatorice şi administrative, care se doresc a fi implementate, în cursul acestui an, în toate parohiile aflate în jurisdicţia Arhiepiscopiei. La final, Chiriarhul a apreciat buna şi rodnica desfăşurare a acestei şedinţe, felicitându-i pe toţi pentru implicarea exemplară în viaţa eparhiei.
Share