Prima întâlnire a tinerilor Târgumureșeni

25 Februarie 2017
Imaginea a fost ștearsă.Joi, 23 februarie, la Liceul Tehnologic Ion Vlasiu din Târgu Mureș, s-a desfășurat prima întâlnire a tinerilor elevi târgumureșeni din acest an. Această întâlnire a fost organizată de Protopopiatul Ortodox Român Târgu Mureș în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Județean Mureș, gazdă primitoare fiind Liceul Tehnologic Ion Vlasiu, al cărui director este inimoasa doamnă inginer profesor Adela Ciulea.

Introducerea la tema întâlnirii ,,Lăudând pe Dumnezeu prin icoane”, a fost făcută de părintele protopop Olimpiu Zăhan și prezentată de profesor Persida Negruți membră a artiștilor plastici din Romania. Tinerii au vizionat un documentar despre pictura pe coji de ouă (unică în țară), şi despre pictarea icoanelor pe coji de ouă în special.

Părintele protopop Olimpiu Zăhan a subliniat rolul pedagogic al sfintelor icoane în istorie, și minunile care se produc în preajma unor icoane, prin sfinții pictați pe ele.

Deasemenea tinerii au putut admira expoziția de icoane, au pus întrebări într-o discuție liberă purtată cu profesorii. Prin această întâlnire tinerii au putut remarca felul în care omul poate să intre în legătură cu Dumnezeu prin faptul că priveşte o icoană, că se străduieşte să realizeze o icoană, care odată sfințite devin ferestre spre cer şi repere morale pentru fiecare dintre noi.

La sfârșitul programului tinerii au primit din partea organizatorilor o mică agapă bucurându-se de reușita evenimentului și plecând cu noi cunoștințe despre icoane, despre modul inedit de a picta icoane pe coji de ouă, și de faptul că iconari există și în zilele noastre datorită statorniciei poporului român în credința dreaptă.

Pr. Sita HorațiuImaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.
Share