Ajutor pentru creştinii persecutaţi din Siria

2 Mai 2014
Românii ortodocşi sunt îndemnați să vină în sprijinul creştinilor din Siria şi din alte zone din Orientul Mijlociu aflaţi în suferinţă. Patriarhia Română îşi reafirmă solidaritatea cu Patriarhia Antiohiei şi a Întregului Orient şi cu Patriarhia Siriană a Antiohiei şi desfăşoară, în această perioadă, o colectă în bani destinată victimelor prigoanei şi violenței din această parte a globului.

„Colecta este un simbol de iubire și solidaritate. Suntem toți frați în Biserică, iar această ajutorare între frați există încă din timpul Sfinților Apostoli. Relațiile între Antiohia și Biserica Ortodoxă Română întotdeauna au fost strânse, iar Biserica noastră întotdeauna a fost ajutată”, a mărturisit pentru TRINITAS TV Arhim. Qais Sadiq, preotul comunității ortodoxe arabe din București.

În anul 2013, potrivit rapoartelor organizaţiilor internaţionale, în Siria, 1.213 creştini au murit pentru credinţa lor, peste 60 de biserici creştine au fost distruse şi aproape 500.000 de creştini au părăsit această ţară. Nu e nevoie, însă, de statistici pentru a constata în primul rând lipsurile materiale ale oamenilor care au scăpat cu viață și care încă mai trăiesc în aceste locuri.

Conflictul din Siria a început în martie 2011. Sfântul Sinod al Bisericii noastre a hotărât organizarea colectei destinată creștinilor sirieni în ședința de lucru din 13 februarie. Aceasta a început pe 27 aprilie și se va desfășura și în următoarele două duminici, în zilele de 4 și 11 mai.

Sursa: basilica.ro
Share