Sfinţirea bisericii din parohia Cărpiniş, protopopiatul Câmpeni

Imaginea a fost ștearsă.În Duminica a cincea după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Cărpiniş, protopopiatul Câmpeni. Arhipăstorul nostru a oficiat slujba de resfinţire a bisericii cu hramul „Sfânta Treime” din parohie, după care a celebrat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.

În cuvântul de învăţătură pe care l-a rostit, Înaltpreasfinţia sa a spus următoarele: „Războaiele dintre naţiunile pământului sunt, pur şi simplu, o joacă a copiilor de-a „hoţii şi vardiştii”, având în vedere cruzimea bătăliei care are loc în lumea spirituală sau nevăzută. Acest conflict spiritual sau invizibil este purtat neîncetat în jurul nostru. Acolo unde Dumnezeu stăpâneşte şi ocârmuieşte, duhurile iadului se împotrivesc. Acolo unde îngerii îşi împlinesc misiunea lor divină, forţele întunericului se înfurie şi urlă de mânie. Toate acestea se petrec pentru că demonii dau contraatacul pentru a recupera terenul ţinut pentru slava lui Dumnezeu. Să nu ne pierdem, însă, nădejdea, văzând răutăţile şi şiretlicurile satanei, că aşa cum spune Sfântul Ioan Damaschin: „Deşi Dumnezeu a îngăduit duhurilor rele să ne ispitească, ele nu pot să ne forţeze”.

Pentru vrednicia dovedită în via Domnului, preotul paroh Ionel-Dan Mera şi preotul co-slujitor Ioan Mera au primit hirotesia întru iconom-stavrofor, iar binefăcătorii sfântului locaş de închinare au primit Diplome de aleasă cinstire.

Share