Patriarhia Română a donat dispozitive medicale pentru douăzeci de spitale din țară

9 August 2017
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oferit astăzi 20 dispozitive medicale de uz pediatric mai multor unităţi medicale din ţară.

La evenimentul din 8 august 2017 au fost prezenți reprezentanții celor douăzeci de unități spitalicești cărora le-au fost oferite instrumentele medicale. Aceștia au participat în sala Conventus a Palatului Patriarhiei la un instructaj de utilizare a aparatului oferit de un reprezentant al firmei producătoare.

Fondurile necesare achiziţionării aparatelor de ultimă generație, aproximativ 65.000 euro, au fost strânse de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, sub îndrumarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Patriarhul României i-a felicitat pe donatori și a subliniat necesitatea investiției.

Ne bucurăm că acești credincioși care vin să se roage, să caute sănătatea sufletească prin rugăciune, spovedanie și împărtășire la Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului se ocupă și de sănătatea trupească a celor care sunt bolnavi, a precizat Părintele Patriarh, conform Radio Trinitas.

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, coordonați de părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru au mai ajutat și alte unități spitalicești, dar mai mult prin București. Acum, multe din acest unități se află în provincie, a adăugat Preafericirea Sa.

Darul Sfânt al vieții trebuie păstrat și cultivat, făcut roditor potrivit voii lui Dumnezeu. Considerăm că știința medicală împreună cu rugăciunea ajută foarte mult în spitalele noastre, și mai ales în spitalele pentru copii. Sunt o mulțime de copii care suferă și au nevoie de îngrijire, iar aparatura medicală performantă îi ajută mult pe medici, a spus Patriarhul Daniel.

Ioana Amărin, medic specialist neonatolog la Spitalul Municipal de Urgențe Roman, a subliniat că utilizarea aparatului primit reduce stresul asupra copiilor, fiind o procedură neinvazivă. Instrumentul nu necesită consumabile şi permite memorarea rezultatelor a 100 de pacienţi pe aparat.
Share