Raport Eurostat: România, pe ultimul loc în UE la cheltuieli pentru religie, cultură şi recreație

11 August 2017
Potrivit unui raport al Oficiului European de Statistică (Eurostat) [http://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20170807-1] , România se încadrează pe ultimul loc printre statele Uniunii Europene în ceea ce priveşte cheltuielile din anul 2015 pentru religie, cultură şi recreaţie.

Statul român a cheltuit 97 de euro pe cap de locuitor pentru „recreație, cultură și religie”, potrivit datelor publicate luni, 7 august, de Eurostat. Astfel, ţara noastră a alocat 1,2% din PIB pentru acest segment de interes general. Din acest procent doar 0,1% a fost destinat serviciilor religioase şi altor servicii comunitare.

Datele furnizate de Eurostat cu privire la România sunt următoarele:

Protecția mediului – 1% din PIB;Apărare – 1% din PIB;Recreaţie, cultură și religie – 1,2% din PIB;Locuințe și facilitățil comunitare – 1,5% din PIB;Ordine și siguranță publică – 2,3% din PIB;Educație – 3,1% din PIB;Sănătate 4,2% din PIB;Servicii publice generale – 4,8% din PIB;Domeniul economic (5,3% din PIB);Protecția socială (11,5% din PIB).

În 2015, nivelul mediu al cheltuielilor pentru „recreație, cultură și religie” s-a ridicat în UE la valoarea de 299 de euro/locuitor.
Share