Patriarhul Bisericii Ortodoxe Copte, Papa Tawadros al II-lea îi cere Papei Francisc să hotărască o dată unică de serbare a Paştelui pentru toţi creştinii

13 Mai 2014
Cu ocazia primei aniversări a întâlnirii lor la Vatican, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Copte, Papa Tawadros al II-lea (foto), i-a trimis o scrisoare Papei Francisc, în care el îl invita pe Papa să hotărască o dată unică de serbare a Paştelui pentru toţi creştinii, conform unui raport al agenţiei Vaticanului, Fides.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Copte a declarat că scrisoarea Patriarhului i-a fost înmânată Nunţiului Apostolic în Egipt, Arhiepiscopul catolic Jean-Paul Gobel.

Unificarea datelor de celebrare a Paştelui, spune Fides, este o situaţie de urgenţă în special simţită în Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, unde Bisericile şi comunităţile creştine care stabilesc data Paştilor coexistă în mod diferit, fiecare având un tip de calendar, iulian sau gregorian. O situaţie deosebit de dureroasa pentru familiile „mixte”.

În timpul pelerinajului Papei Ioan Paul al II-lea pe urmele Sfântului Pavel, în Damasc, din 2001, tinerii creştini din Siria i-au adresat aceeaşi cerere Papei polonez.

Faptul că Papa Ortodox Copt ii scrie Papei Francisc, reprezintă însă un nou semn de reînnoire a relaţiilor cu Roma, după alegerea noului Patriarh.

Sursa: lonews.ro
Share