Aşezământul Social „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni la ceas aniversar

Aşezământul Social „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni aniversează în această lună şase ani de funcţionare, perioadă în care a oferit sprijin copiilor din familii cu probleme sociale din comunitate. Cu ocazia aniversării, în cadrul centrului au fost pregătite în această perioadă numeroase activităţi, unele dintre acestea desfăşurându-se deja, iar altele urmând să aibă loc până la sfârşitul lunii. Centrul şi-a deschis în această lună uşile pentru toţi cei care au vrut să îl viziteze, iar manifestările au culminat, duminică, zi în care copii beneficiari în cadrul centrului, familiile acestora dar şi numeroşi invitaţi au participat la slujba oficiată în Biserica Ortodoxă din Războieni.
Sfânta Liturghie a fost săvârșită de preotul paroh Vladimir Beregoi, căruia i s-au alăturat președintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, pr. Nicolae Călin Ignat, consilier social-misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia şi preotul Vasile Sicoie din Turda. Răspunsurile liturgice au fost date de preotul Zăhan Sebastian, însoțit de un grup de tineri coriști din Turda. Credincioșilor din comunitate li s-au alăturat numeroşi invitaţi, sponsori sau reprezentanţi ai unor instituţii colaboratoare, printre care îi amintim pe vicepreședintele Consiliului Județen Alba Dumitru Fulea, deputatul Sorin Bumb, directorul DGASPC Aba, Sorin Valerian Chirilă, primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler.
Copiii de la Centrul de Zi au prezentat un scurt program artistic, apoi s-a prezentat revista așezământului, editată cu ocazia aniversării, sub titlul „La ceas aniversar".
„S-au împlinit șase ani de când într-o duminică de noiembrie s-a deschis Așezământul Social „Sfântul Serafim de Sarov" din Războieni. Este un centru de care comunitatea avea mare nevoie pentru că sprijină copiii din Războieni, care sunt viitorul acestei localităţi. Sprijinirea persoanelor vârstnice aflate în nevoie, indiferent de apartenența lor religioasă sau etnică, ocrotirea copiilor în diferite moduri, prin acordarea de ajutor material și nu numai, alături de misiunea preoțească, implică simbiotic harul, credința și faptele bune într-un tot unitar. Sunt lucruri pe care preotul are obligaţia să le facă pentru comunitatea pe care o păstoreşte” a spus părintele Vladimir Beregoi, coordonatorul Aşezământului Social „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni.
Centrul de zi „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni a fost deschis în 2011 şi oferă servicii unui număr de 25 de copii proveniţi din familii cu probleme sociale. În cadrul acestuia sunt oferite copiilor servicii educative, recreative şi de socializare, servicii de informare şi consiliere, programe pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă şi de dezvoltare personală, intervenţie psihologică, pedagogică şi socială, suport material, hrană, îmbrăcăminte şi igienizare dar şi consiliere şi sprijin pentru părinţi. Centrul funcţionează într-un parteneriat între Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba prin Filiala Războieni - Cetate, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi consiliile locale din Hopârta, respectiv Ocna Mureş.
Centrul de zi „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni este susţinut şi de Fundaţiile FAER Reghin şi HEKS România care oferă sprijin financiar în cadrul unui proiect cofinanţat printr-un grant oferit din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia
Share