Întâlniri duhovnicești cu copiii din Parohia Delenii, Protopopiatul Târnăveni

În zilele de 28 aprilie și 04 mai a.c. în Parohia Delenii din protopopiatul Târnăvenit au avut loc două întâlniri duhovnicești cu copiii, având ca scop vizionarea filmului Viața lui Iisus.

La finalul fiecărei întâlniri au avut loc discuții interactive pe marginea scenelor vizionate. Astfel, copiii au plecat la casele lor mai îmbogățiți spiritual, dar și mai responsabili față de dezvoltarea lor duhovnicească, prin includerea rugăciunii în stilul de viață zilnic, prin ascultarea de părinți și profesori, precum și prin respectarea celor din jur. De asemenea, aceștia au fost încurajați ca de fiecare dată când întâmpină dificultăți să nu ezite să O cheme în ajutor pe Maica Domnului.

Inițiativa acestei acțiuni aparține părintelui paroh Silviu Jimborean și doamnei educatoare Camelia Madac și constituie un demers de valorificare a parteneriatului școală-biserică, prin care se urmărește completarea educației viitoarei generații, oferindu-i oportunitatea unei formări complete, în duhul Evangheliei și al valorilor ortodoxiei. Prin atragerea și menținerea copiilor și tinerilor cât mai aproape de sânul Bisericii strămoșești ne îndeplinim cea mai mare datorie a noastră - biserică, școală, părinți și comunitate deopotrivă: aceea de a-i călăuzi pe copii spre Mântuitorul Hristos, de a-i învăța să-L iubească și să urmeze învățăturile Sale, spre dobândirea sfințeniei, căci Însuși Mântuitorul ne spune: Lăsați copiii să vină la Mine, căci a unora ca acestora este împărăţia lui Dumnezeu (Marcu 10, 14).

Pr. paroh,

Silviu Jimborean

Share