Slujire Arhierească la Mănăstirea Albac protopopiatul Câmpeni

În ziua de pomenire a Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Albac, protopopiatul Câmpeni, cu prilejul serbării hramului acestui așezământ monastic. Arhipăstorul nostru a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, în cadrul căreia, la momentul rânduit, tânărul Daniel Lazea a fost hirotonit diacon .

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți la sărbătoarea acestei vetre monahale, Părintele Arhiepiscop Irineu a spus: „Ce păcat că astăzi multe suflete omenești se usucă asemenea plantelor fără hrană și fără apă. Hrana le este asigurată, dar o resping, roua este abundentă, dar nu se lasă spălați de ea, fericirea este pregătită pentru toate sufletele, dar mulți o refuză, printr-o comportare răzvrătită. Noi suntem aceia care, prin comportarea noastră de fiecare zi, hotărâm dacă vom avea o veșnicie de bucurii cu Dumnezeu pentru totdeauna, sau o veșnicie de durere, fără Dumnezeu, în disperare. Iată, cât de actuale sunt cuvintele profetului Ilie: «Până când veți șchiopăta de amândouă picioarele voastre? Dacă Domnul este Dumnezeu, urmați-I Lui!»”.

Obștea monahală de pe valea Arieșului Mare se află sub oblăduirea maicii starețe Ioanichia Gligor și sub îndrumarea spirituală a părintelui Dionisie Ignat.

Share