Slujire arhierească la Mănăstirea Poșaga, protopopiatul Câmpeni

În ziua praznicului Schimbării la Față a Domnului nostru Iisus Hristos, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Poșaga, protopopiatul Câmpeni cu prilejul serbării celui de-al doilea hram al acestui așezământ monastic. Chiriarhul Alba Iuliei, înconjurat de un frumos sobor de preoți și diaconi a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură.

Adresându-se numeroșilor credincioși pelerini prezenți la sfânta slujbă, Ierarhul nostru a spus: „După cum Sfinții Apostoli au văzut Slava Dumnezeirii în Persoana lui Hristos, pe muntele Taborului, așa și noi, într-o zi, vom sta în fața lui Hristos, Împăratul împăraților și Domnul domnilor, cum Îl numește Sfântul Apostol Pavel. Vai! Într-o zi ne vom afla în sala tronului lui Dumnezeu, pe marea de cristal. În viața viitoare, cei cu inima curată, îl vor vedea pe Dumnezeu Față în față, așa cum îl vedea și Adam când umbla și vorbea cu Dumnezeu în Eden, în Grădina Raiului. Iată de ce, Sfântul Vasile cel Mare îndeamnă: «Fiule, păstrează-te curat în toate, ca să vezi pe Dumnezeu în Slavă», atunci vom înțelege pe deplin cuvintele Sfântului Apostol Petru, care pe muntele Tabor a zis: «Doamne, bine este nouă să fim aici!»”.

Manastirea a fost înființată la jumătatea secolului XX, de către părintele Arsenie Praja, cunoscut ca și Pustnicul, și de către părintele Ghedeon, parohul de la acea vreme al parohiei Poșaga de Jos. În prezent, acest așezământ monastic se află sub oblăduirea părintelui stareț Teofan Jurca.

Share