Activități informativ-preventive ale pompierilor la Centrul Educaţional de Zi „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia

Copiii de la Centrul Educaţional de Zi „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia au participat vineri, 7 septembrie, la o activitate informativ-preventivă, organizată cu ajutorul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba. Copiii și personalul centrului au fost informați și educați cu privire la măsurile ce trebuie luate în cazul unui incendiu, dar și comportamentul pe care trebuie să-l aibă în timpul evacuării la incendiu sau la cutremur. Reprezentanții ISU Alba le-au oferit acestora afișe și pliante informative, realizate în cadrul a două campanii derulate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și E.ON România.
În urma activităților informativ-preventive desfășurate, reprezentanții Centrului Educaţional de Zi „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia au declarat următoarele: „Întâlnirea de astăzi s-a desfășurat într-un mod interactiv, copiii fiind foarte implicați în această activitate. Au pus întrebări reprezentanților ISU Alba și au oferit răspunsuri la întrebările puse de aceștia, dar și exemple de situații cu care ei intră în contact. Le mulțumim reprezentanților ISU Alba pentru informațiile pe care ni le-au furnizat, pentru a ști cum să ne ferim de situații nefericite și pentru disponibilitatea arătată de fiecare dată”.
Centrul Educaţional de Zi „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia funcţionează în baza unui parteneriat încheiat între Primăria Municipiului Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, oferind ocrotire şi sprijin unui număr de 25 de copii din municipiu aflaţi în risc de abandon şcolar. Principalul obiectiv al acestui centru este prevenirea abandonului şcolar şi creşterea performanţelor şcolare pentru copiii care se află în situaţii de risc de abandon şi eşec şcolar, care provin din diferite medii sociale sau din categorii de grupuri vulnerabile. Astfel, copiii beneficiază de o masă caldă de prânz, primesc rechizite şcolare şi sunt meditaţi gratuit de cadre didactice specializate, care îi ajută să îşi îmbunătăţească situaţia şi rezultatele şcolare. De asemenea, beneficiază şi de activităţi de dezvoltare personală, dar şi de activităţi recreative sau de petrecere a timpului liber.
Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia
Share