Festivitatea de încheiere a ITO 2018

10 Septembrie 2018

Duminică, 9 septembrie a.c., a avut loc festivitatea de încheiere a celei de-a V-a ediții a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși (ITO). Ceremonia s-a desfășurat în Catedrala Mitropolitană din Sibiu, după Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, oficiată de un sobor de ierarhi, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. În cadrul festivității, torța ITO a fost înmânată organizatorilor ediției a VI-a a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși, respectiv delegației Arhiepiscopiei Craiovei.

De asemenea, Părintele Mitropolit Laurențiu le-a mulțumit tuturor celor implicați în derularea activităților, pe parcursul celor patru zile, îndemnându-i pe tineri să-și păstreze credința și curăția sufletească pentru a rămâne în continuare vrednici fii ai Bisericii dreptmăritoare. În continuare, tinerii au citit un document în care au fost sintetizate concluziile și dorințele exprimate în cadrul atelierelor de lucru din acest an.

La această ediție a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși, desfășurată la Sibiu, delegația Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei a fost reprezentată de aproximativ 130 de tineri, proveniți din cele două județe ale Eparhiei, respectiv Alba și Mureș, fiind coordonată de către părintele Ioan Florea și Teofil Slevaș. Astfel, membrii delegației Eparhiei noastre s-au alăturat celor peste 3.000 de participanți, stabilind discuții pe diferite teme propuse de organizatori.

Dintre evenimentele desfășurate în cadrul ITO de la Sibiu, remarcăm conferința „Unitate. Credință. Neam. De 100 ori România”, susținută, în după-masa zilei de 7 septembrie, de domnul Emil Hurezeanu, fiind moderată de părintele Constantin Necula. După aceasta, tinerii au organizat Procesiunea unității, pe traseul: Sala Transilvania – Catedrala Mitropolitană – Piața Mare.

De asemenea, în 8 septembrie, de praznicul Nașterii Maicii Domnului, participanții s-au aflat la Muzeul ASTRA din Sibiu, unde au participat la Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. După slujbă, tinerii au avut ocazia de a lua parte la mai multe ateliere de creație în aer liber cu tematică tradițională românească, urmând ca seara să participe, în Piața Mare, la un concert de muzică ușoară. La finalul tuturor evenimentelor, coordonatorul voluntarilor ITO 2018, prof. Carmen Jinariu, le-a mulțumit tuturor responsabililor grupurilor de voluntari, formatorilor, Organizației Tinerilor din Sibiu, precum și tuturor celor implicați în buna desfășurare a activității de voluntariat.

Share