ACUM
    Wednesday, 30 September
  11°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială

Părintele Arhiepiscop Irineu a pus piatra de temelie pentru noul paraclis din parohia Loman, protopopiatul Sebeș

10 Oct 2018
08:49

Marți, 9 octombrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat slujba punerii pietrei de temelie pentru noul paraclis cu hramul „Sfântul Efrem cel Nou” din cătunul Tonea, parohia Loman, protopopiatul Sebeș. Cu acest prilej, Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a binecuvântat comunitatea credincioșilor de aici, care se află sub oblăduirea părintelui Nicolae Popa.

În cuvântul de învățătură, Arhipăstorul nostru, adresându-se celor de față, a subliniat importanța edificării unui nou locaș de rugăciune, prin intermediul căruia li se oferă credincioșilor privilegiul de a se putea întâlni cu Dumnezeu și, totodată, de a se bucura de darururile și harul Duhului Sfânt. De asemenea, Chiriarhul nostru a reliefat importanța momentului, afirmând faptul că sfințirea locului pentru un nou locaș de închinare reprezintă un act de jertfelnicie, precum și de dragoste pentru Hristos și Biserica Sa.

În seara aceleiași zile, Părintele Arhiepiscop Irineu s-a întâlnit cu obștea Mănăstirii „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul” de la Strungari care se află sub oblăduirea maicii starețe Dositeea Protopopescu. Întâlnirea Ierarhului nostru cu maicile din această oază monahală de pe valea Sebeșului a reprezentat un moment de binecuvântare, precum și un prilej de bucurie duhovnicească.Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu alături de Moș Gheorghe (88 ani) din cătunul Tonea, satul Loman, jud. Alba