Slujbă de pomenire a eroilor neamului românesc, în parohia Cornești, protopopiatul Târnăveni

Vineri, 26 octombrie a.c., când Biserica noastră face pomenirea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, a fost săvârșită, în parohia ortodoxă Cornești, protopopiatul Târnăveni, o slujbă de pomenire a eroilor din această localitate. Dintre cei 51 de eroi comemorați, majoritatea au fost localnici de diferite etnii și confesiuni, jertfiți în cadrul celor două Războaie Mondiale, dar și militari ai Regimentului 34 Infanterie (Constanța).

Slujba Parastasului a fost săvârșită după încheierea Sfintei Liturghii, care au fost oficiate de către părintele Victor Barb. În urma strădaniilor preacucerniciei sale, s-a realizat, pentru prima dată, în anul 1994, cu sprijinul Armatei Române, publicarea, pe trei lespezi de piatră, a numelor tuturor eroilor identificați care s-au jertfit în cadrul celor două Războaie Mondiale. La evenimentul din această zi au fost prezente numeroase oficialități, cadre didactice și elevi ai Școlii Gimnaziale din localitatea Adămuș, precum și numeroși localnici, dintre care unii chiar martori oculari ai evenimentelor din toamna anului 1944.

De asemenea, au fost prezenți numeroși liceeni de la Colegiul Tehnic din municipiul Târnăveni, din cadrul clasei doamnei prof. Mihaela Molnar, însoțiți de către domnul prof. dr. Nicolae Fola. Tot în cadrul acestei manifestări, tineri de diferite vârste, etnii și confesiuni au așezat, lângă lespezile de piatră, numeroase flori, înălțând, totodată, rugăciuni în semn de recunoștință pentru cei care, prin jertfa lor, au „sfinţit” pǎmântul ţǎrii noastre, fǎcând posibilǎ o Românie unitǎ şi liberǎ.

Prof. M. Constantin

Share