Beneficiarii Centrului de servicii acordate în comunitate „Sfântul Meletie” din Alba Iulia (Centru de zi pentru persoane cu handicap) au luat parte, săptămâna aceasta, la un pelerinaj, organizat la mănăstiri din judeţele Alba şi Cluj. Persoanele cu dizabilităţi au vizitat șapte dintre mănăstirile situate pe cuprinsul celor două judeţe: Mănăstirea „Înălţarea Sfintei Cruci” din Aiud, Mănăstirile „Sfântul Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil” de la Rimetea, Mănăstirea „Schimbarea la Față” din Cheile Turzii, Mănăstirea „Sfânta Troiţă” de la Feleacu, Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Florești-Tăuţi și Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Dumbrava.
Cu prilejul pelerinajului derulat în cele două județe, reprezentanții Centrului de zi pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” din Alba Iulia au precizat: „Faptul că porţile mănăstirilor au fost deschise ne-a demonstrat încă o dată faptul că nu există obstacole care să ne despartă de mila lui Dumnezeu și că putem păşi cu încredere în lăcașurile de închinare, atâta timp cât râvnim la harul dumnezeiesc şi la îmbrăţişarea Tatălui Ceresc. Am fost întâmpinaţi cu prietenie, căldură și ospitalitate de către întreaga obște a mănăstirilor. Astfel, împreună, persoanele adulte cu dizabilitati, însoțitori și coordonatorul Centrului, în număr de 20, am dobândit încredere reciprocă, întrajutorare, colaborare şi socializare pe tot parcursul acestei călătorii spirituale”.
Centrul de servicii acordate în comunitate „Sfântul Meletie” din Alba Iulia (Centru de zi pentru persoane cu handicap) a fost înfiinţat în anul 2008 şi funcţionează în cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, prin Serviciul Public de Asistenţă Socială, şi cu Consiliul Judeţean Alba, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba. Centrul are ca scop creşterea şanselor de integrare socială şi profesională a persoanelor cu handicap și oferă gratuit beneficiarilor (persoane cu handicap fizic, nevăzători și cu deficiențe de auz) servicii de orientare profesională, recuperare (ergoterapie şi kinetoterapie), socializare, consiliere psihologică, asistenţă şi consiliere socială.
Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia