Conferinţa Naţională a Platformei Civice „Împreună”, desfășurată la Sibiu

19 Noiembrie 2018

În zilele de 16-17 noiembrie 2018 a avut loc, la Sibiu, Conferinţa Naţională anuală a comunităților locale ce compun Platforma Civică „Împreună”, platformă civică apolitică, apărătoare a valorilor creștine consacrate juridic, constituită în 7 iulie 2017 și lansată oficial la București, în 15 septembrie 2017. Îndată după Referendum, societatea a fost pusă în fața unui atac împotriva creștinilor și chiar a ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române prin presiunea unor plângeri abuziv formulate la CNCD, dar și în fața unui asalt fără precedent al ideologiei de gen în educație. În acest sens, se observă că, dacă în vara anului 2018 s-a dorit introducerea Strategiei naționale pentru educație parentală, post-Referendum, profesorii sunt cei vizați de reeducarea ideologică, iar copiii și adolescenții sunt puși în fața unor activități școlare sau extrașcolare, dar legate de instituțiile de învățământ, cu același scop al reeducării în spiritul ideologiei de gen.

Platforma civică apolitică „Împreună”, compusă în prezent din 490 de ONG-uri de pe teritoriul întregii Românii și din mii de intelectuali din toate județele țării, a fost implicată în mod activ în tot cursul anului, în sensul apărării copiilor și părinților în fața acestui asalt ideologic. S-au făcut în acest sens notificări juridice, demersuri civice și scrisori deschise cu privire la evenimentul din data de 19 ianuarie din București, evenimentul din 24 februarie din Vrancea, taberele de reeducare ideologică, precum și demersul cu caracter general de apărare a copiilor împotriva intruziunii ideologiei de gen și a drepturilor părinților de a-și crește copiii potrivit propriilor convingeri.

În această perioadă de 17 luni de activitate, „Împreună” a realizat, așadar, o întreagă serie de demersuri naționale și internaționale, cu un efect relevant asupra problematicii vizate. Pentru că această implicare s-a născut organic de la nivelul comunităților locale din toate județele țării prin sutele de ONG-uri și miile de voluntari ce compun această platforma creștină, a fost organizată Conferinţa Naţională a Platformei Civice „Împreună”, la Sibiu, în zilele de 16-17 noiembrie a.c., pentru discutarea agendei naţionale a comunităților locale ce compun Platforma „Împreună”, pentru a asigura comunicarea internă dintre toate aceste comunităţi, în vederea dezvoltării mişcării civice, – născute organic dinspre fiecare comunitate – de apărare a valorilor civilizaţiei creştine europene şi naţionale.

În acest context, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a fost invitatul de onoare al conferinţei publice a Platformei, cu titlul Împreună pentru România creştină. Platforma civică „Împreună” a ales acest titlu considerând că este îndemnul pentru ceea ce trebuie să facem împreună după referendum, când libertatea de expresie şi de credinţă a creştinilor este din ce în ce mai cenzurată, mai pusă sub control și mai disputată ca libertate fundamentală în societatea românească. Înaltpreasfinția Sa i-a asigurat pe cei prezenți de sprijinul Bisericii în acțiunile de apărare a valorilor românești și creștine în societatea actuală și a binecuvântat stăruința în această lucrare: „Vă binecuvântăm stăruința, osteneala, vă prețuim. Ați făcut-o în numele tuturor creștinilor”.

Președintele Platformei civice „Împreună”, scriitorul Mihai Gheorghiu a declarat: „Ceea ce ne-am dorit, încă de acum trei ani, a fost să oferim acestui popor posibilitatea de a-și apăra copiii, de a-și apăra viitorul, astfel încât, prin acest efort de solidaritate, de comuniune pornind din Biserică spre casele fiecăruia, spre mintea fiecăruia, să dăm această mărturie, în Anul Centenarului Marii Uniri, că suntem un popor care știm de unde venim, știm unde ne aflăm și știm către ce ne îndreptăm”.

De asemenea, premisa de la care au pornit lucrările conferinței a fost expusă în introducere de către Ana-Corina Săcrieru: „Noi, creștinii, am ajuns să avem nevoie să aducem aminte societății în care și noi trăim, pe care și noi o formăm, în care și inimile noastre bat, în care și mințile noastre slujesc adevărului acestei țări, să aducem aminte acestei societăți că avem dreptul să ne apărăm valorile, că avem dreptul să ni le exprimăm, că avem dreptul să le transmitem mai departe copiilor noștri, că avem dreptul să ne creștem copiii, nu altfel decât așa cum spune Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, adică potrivit convingerilor noastre religioase, filosofice și pedagogice”. Conferinţa Naţională a comunităților locale ce compun Platforma Civică „Împreună” a dovedit, o dată în plus, că România are o societate civilă creștină care susține valorile identitare ale poporului român în contextul valorilor europene.


Sursa și foto credit: Platforma Civică „Împreună”


Share