Ziua Internaţională a persoanelor cu handicap, sărbătorită la Alba Iulia prin evenimentul „Bucuria Darului”

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia organizează, marți, 4 decembrie, evenimentul „Bucuria Darului”. Manifestarea, aflată la IX-a ediție, este dedicată Zilei Internaţionale a persoanelor cu handicap și se va desfășura la Casa de Cultură a Studenților din municipiul Alba Iulia. Potrivit organizatorilor, această acțiune își propune să evidențieze abilitățile și aptitudinile persoanelor cu dizabilități, creşterea gradului de toleranţă a societăţii cu privire la aceste persoane, dar şi conştientizarea faptului că semenii noştri cu dizabilităţi reprezintă o categorie a populaţiei marginalizată care necesită să fie pusă mai mult în valoare.
Evenimentul se va desfășura între orele 16.00-18.00 și cuprinde un spectacol de colinde, un moment coregrafic de pantomimă și o expoziţie cu obiecte şi decoraţiuni de Crăciun, confecţionate de persoane cu dizabilități. Cu ocazia acestei manifestări de suflet, vor interpreta colinde Corul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, Corul Centrului de Zi ,,Sfântul Meletie”, alcătuit din persoane cu deficienţe de auz şi vorbire și persoane cu handicap fizic, neuro-locomotor și somatic, coordonat de părintele Petru Haşegan și Ion Damian, dar și colindători de la Centrul de Cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia, coordonați de prof. Marinela Popa.
De asemenea, vor mai interpreta colinde următoarele ansambluri vocale: Corul de copii „Sfânta Ecaterina” al parohiei „Sfânta Ecaterina” din Alba Iulia, Grupul persoanelor cu dizabilități „Diakonia” din Alba Iulia, colindători de la Așezământul social „Sfântul Nectarie” din Tiur, Corul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică de la „Galda de Jos”, precum și Alexandra Vădan și Tudor Roba. Totodată, membrii Asociaţiei Naționale a Surzilor din România – Filiala Alba Iulia vor prezenta un moment coregrafic de pantomimă. Pe parcursul evenimentului, în holul Casei de Cultură a Studenţilor va avea loc expoziţia de obiecte şi decoraţiuni de Crăciun, realizate de beneficiarii Centrului de servicii acordate în comunitate „Sfântul Meletie” din Alba Iulia – Centru de zi pentru persoane cu handicap.
Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia
Share