Noua apariţie editorială

21 Mai 2014
La Editura BASILICA a Patriarhiei Române a apărut, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Albumul monografic Catedralele eparhiale din România.

Albumul monografic Catedralele eparhiale din România, este o lucrare născută din necesitatea unei mai bune cunoaşteri a lăcaşurilor de cult reprezentative ale Bisericii Ortodoxe Române, multe dintre ele monumente istorice de artă şi arhitectură religioasă, puncte de referinţă pe harta spirituală şi culturală a ţării. Cu ajutorul reprezentanţilor desemnaţi de Eparhii, în paginile prezentului album au fost aşezate date şi imagini reprezentative referitoare la bisericile catedrale din ţară urmând ordinea canonică a Bisericii Ortodoxe Române, se menţionează în nota editorială. În paginile albumului se regăsesc şi informaţii privind Catedrala Mântuirii Neamului.

Deşi prezenta lucrare se doreşte a fi mai mult o prezentare imagistică şi mai puţin istorică a bisericilor catedrale din România, cititorul va putea afla suficiente date şi informaţii din paginile publicate aici despre istoria sfintelor biserici, dar şi despre eforturile ctitorilor şi credincioşilor care le-au înălţat spre slava lui Dumnezeu şi cinstirea neamului românesc.
Share