Festivalul „Hristos Se naște, măriți-L!”, în municipiul Reghin

17 Decembrie 2018

Vineri, 14 decembrie a.c., s-a desfășurat, la Casa de cultură „Dr. Eugen Nicoară” din municipiul Reghin, ce-a de-a V-a ediție a festivalului regional de colinde intitulat „Hristos Se naște, măriți-L!”. Evenimentul a fost organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Mureș și de către Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu din Reghin”, în colaborare cu Protopopiatul Ortodox Român Reghin și Parohia Ortodoxă Română Iernuțeni (Reghin), precum și cu sprijinul Consiliului local, al Primăriei municipiului Reghin și al Casei de cultură „Dr. Eugen Nicoară”.

Evenimentul de față s-a desfășurat în cadrul a mai multor secțiuni, dintre care amintim pe cea dedicată concursului de creație sau pe cea a festivalul de datini și obiceiuri de iarnă. Astfel, acest festival de colinde reprezintă expresia cea mai autentică de păstrare a tradițiilor creștine, a valorilor culturale, artistice, folclorice şi morale, precum și a demersurilor filantropice şi de promovare a dragostei faţă de Dumnezeu şi de aproapele, manifestată concret în colindă şi în opera filantropică.

Pentru susținerea, implicarea şi organizarea acestui festival, se cuvin a fi adresate alese mulțumiri părintelui prof. dr. Claudiu Chiorean și doamnei prof. Daniela Friciu, precum și domnului director Jan Timuș, domnului director adjunct Iozsef Denes, doamnei prof. Simina, domnului prof. Ioan-Dumitru Bîrsan și doamnei prof. Alina Moldoveanu. De asemenea, un sprijin considerabil pentru organizarea acestui eveniment deosebit a fost acordat de către Consiliul local și Primăria municipiului Reghin.

Prof. Stela Iacob şi prof. Iacob Ana-Maria

Share