Acțiune caritabilă, la Casa de tip familial „Sfântul Apostol Andrei” din Vingard

Copiii ocrotiți în Casa de tip familial „Sfântul Apostol Andrei” din Vingard au avut parte, săptămâna aceasta, de o mare bucurie. Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Alba le-au oferit copiilor din cadrul acestui așezământ un brad de Crăciun și numeroase cadouri, respectiv încălțăminte de iarnă, jucării și dulciuri. În continuare, copiii le-au mulțumit oamenilor legii pentru gestul deosebit de frumos pe care l-au făcut, după care au interpretat colinde și au recitat poezii.
Făcând referire la această acțiune deosebită, părintele Ioan Stănilă, coordonatorul Casei de tip familial „Sfântul Apostol Andrei” din Vingard, a declarat următoarele: „Nu cred că pentru acești copii este o bucurie mai mare decât atunci când simt că cineva îi iubește. Acum, mai mult ca oricând, vedem cum oameni cu suflet mare l-au ajutat pe Moș Crăciun la procurarea darurilor, întinzând o mână celor aflați în suferință. Iată, câtă bucurie ați putut face astăzi acestor copilași care, probabil, au cele necesare traiului, chiar poate mai mult decât unii copii ai satelor, dar cea mai mare povară care-i apasă pe acești copii este lipsa mamei și a tatălui. Vreau să le mulțumesc angajaților Inspectoratului Județean de Poliție Alba pentru dărnicia și dragostea lor. Sunt foarte fericit să văd că și-au deschis sufletele pentru a aduce o bucurie copiilor pe care noi îi creștem”.
Cadourile oferite copiilor de la Casa de tip familial din Vingard au fost pregătite în urma donațiilor făcute de polițiștii din județul Alba în cadrul campaniei umanitare „De Crăciun, dăruiește din suflet”, inițiată și derulată de Inspectoratul Județean de Poliție Alba. Doamna Comisar Luminița Prodan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Alba, a faptul următoarele: „Am venit cu toată dragostea să-l ajutăm pe Moș Crăciun să le aducă acestor copii minunați cadouri pentru ca ei să întâmpine sărbătorile de iarnă cu toată bucuria și cu toate lucrurile de care au nevoie. Suntem fericiți că am reușit să aducem o fărâmă de bucurie în inima acestor copii”.
Acest așezământ social, coordonat de părintele Ioan Stănilă, face parte din reţeaua de asistenţă socială a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi este prima casă de tip familial înfiinţată pe lângă o Parohie Ortodoxă din România. Așezământul „Sfântul Apostol Andrei”, deschis în anul 1999, ocroteşte, în prezent, 14 copii cu vârste cuprinse între 4 şi 15 ani.
Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia
Share