Eveniment cultural-religios, în parohia Delenii, protopopiatul Târnăveni

Duminică, 23 decembrie a.c., a avut loc, în parohia Delenii, protopopiatul Târnăveni, cu prilejul slăvitului Praznic al Nașterii Domnului, un eveniment cultural-religios deosebit. Astfel, îndată după oficierea Sfintei Liturghii, copiii din cuprinsul parohiei au vestit bucuria Nașterii Mântuitorului, rostind numeroase poezii, colinde și cântece de iarnă. Prin glasurile lor blânde și inocente, tinerii învățăcei au oferit celor prezenți clipe de emoție și de bucurie, fiind răsplătiți, la final, cu daruri alese.

Inițiativa activității de față aparține parohiei Delenii, precum și doamnei educatoare Camelia Madac, manifestarea urmărind, pe de o parte, răspândirea veștii celei bune a Nașterii Domnului și a necesității de a acorda importanța cuvenită acestei mari sărbători, iar, pe de altă parte, păstrarea vie a datinii colindului strămoșesc și a portului popular. De asemenea, activitățile cuprinse în parteneriatul școală-biserică își propun integrarea copiilor în atmosfera religioasă spre a deveni cunoscători și trăitori ai dragostei lui Dumnezeu.

Manifestarea de față, prilejuită de prăznuirea Nașterii Domnului, marchează încheierea programului bogat pe care copiii din parohia Delenii l-au desfășurat pe parcursul lunii decembrie în vederea pregătirii pentru întâmpinarea sărbătorii Crăciunului, respectiv: participarea la Festivalul-concurs de colinde „Hristos Se naște, măriți-L!”, ediția a V-a, organizat în biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” din Târnăveni, și vestirea Nașterii Domnului prin intermediul colindelor tradiționale, interpretate la instituțiile de pe raza comunei Băgaciu (Primăria comunei Băgaciu, Școala Gimnazială Băgaciu, S.N.G.N. Romgaz S.A., filiala Delenii) și la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, unde, în prezența Părintelui Arhiepiscop Irineu, elevii din cuprinsul parohiei au vestit cu multă emoție și evlavie bucuria Nașterii Mântuitorului.

Share