Vizite pastorale în protopopiatul Sighișoara

Miercuri, 6 februarie a.c., când Biserica noastră face pomenirea Sfinților Ierarhi Vucol și Fotie, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a efectuat o serie de vizite pastorale în protopopiatul Sighișoara, fiind însoțit de părintele protopop Ovidiu Dan. Astfel, în prima parte a zilei, Ierarhul nostru a fost prezent la compania multinațională „SEFAR” din municipiul Sighișoara, al cărei manager este domnul Povel Hermann. Cu această ocazie, Întâistătătorul Eparhiei noastre le-a adresat angajaților firmei cuvinte de folos și sfaturi duhovnicești, precum și îndemnuri privitoare la conduita morală din viața de zi cu zi.

De asemenea, tot în această zi, Părintele Arhiepiscop Irineu a poposit în mijlocul mai multor comunități parohiale din cuprinsul protopopiatului Sighișoara, respectiv în parohia Seleuș, unde slujește părintele Nicolae David, în parohia Nadeș, păstorită de părintele Ionuț Călin, în parohia Bălăușeri, unde slujește părintele Ștefan Puiu, și în filia Măgheruș, aparținătoare parohiei Țigmandru, păstorită de părintele Vasile Lulea. Aflându-se în această localitate, Înaltpreasfinția Sa a poposit la casa părintească a părintelui arhimandrit Ghelasie Țepeș, starețul Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara, unde a vizitat-o pe mama părintelui, aflată la venerabila vârstă de 93 de ani.

Chiriarhul nostru a fost întâmpinat cu bucurie de credincioșii prezenți, cărora le-a adresat, cu aceste prilejuri, numeroase cuvinte duhovnicești. Părintele Arhiepiscop Irineu i-a îndemnat să ducă o viață creștină autentică și să își călăuzească întreaga activitate după principiile Sfintei Evanghelii, avându-L ca Model Suprem pe Însuși Mântuitorul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu Întrupat. De asemenea, Arhipăstorul Alba Iuliei le-a oferit preoților îndrumări pastoral-misionare şi administrativ-gospodărești, necesare pentru o bună organizare în cadrul parohiei.

Share