Părintele Arhiepiscop Irineu a vizitat Centrul creștin social-medical de zi pentru vârstnici „Sfântul Nectarie” din Sighișoara

Vineri, 22 februarie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a efectuat o vizită pastorală în municipiul Sighișoara. Arhipăstorul nostru, însoțit de părintele protopop Ovidiu Dan, s-a aflat în mijlocul vârstnicilor din cadrul Centrului creștin social-medical de zi „Sfântul Nectarie” din localitate, cărora le-a adresat sfaturi duhovnicești. De asemenea, Întâistătătorul Eparhiei noastre i-a îndemnat pe angajații acestui așezământ să dea dovadă de iubire jertfelnică în misiunea pe care o au de îndeplinit, evidențiind faptul că fiecare dintre noi suntem chemați să fim semne ale dragostei lui Hristos față de aproapele.

Centrul creștin social-medical de zi pentru vârstnici „Sfântul Ierarh Nectarie” din Sighişoara a fost înființat în urmă cu trei ani, fiind binecuvântat de către Părintele Arhiepiscop Irineu la data de 5 mai 2016. Așezământul funcţionează pe baza unui parteneriat între Asociaţia Filantropia Ortodoxă Sighişoara, Protopopiatul Ortodox Român Sighişoara, Asociaţia Pro-Sighişoara, Primăria Municipiului Sighişoara şi Consiliul Judeţean Mureş, și oferă asistență medicală, recuperare, hrană și igienizare persoanelor aflate în imposibilitatea de a-și acoperi nevoile minime. Centrul de zi „Sfântul Ierarh Nectarie” din municipiul Sighișoara funcționează sub directa supraveghere și purtare de grijă a părintelui Ovidiu Dan, protopop al Sighișoarei.

Share